Personal

 • Kourosh Badie Zadeh
  Tandläkare
  Kourosh Badie Zadeh kallas för Cyrus och studerade till tandläkare vid Umeå universitet. Sedan examen 1993 har han arbetat bl.a. i Sverige, Spanien och Storbritannien.

  Ett stort intresse för tandimplantat och kirurgi har gjort att Cyrus har gått många vidareutbildningar för tandläkare och han har även själv gett kurser för andra tandläkare.

  Cyrus bästa tips för kariesfria tänder: 2-2-2-regeln, dvs. borsta tänderna 2 gånger om dagen, med 2 cm fluortandkräm, i 2 minuter.
  Skölj inte bort tandkrämen med vatten utan sila skummet en minut innan du spottar ut. Kom ihåg att borsta tungan också!
 • Åsa Burgman
  Tandsköterska
  Åsa har varit tandsköterska sedan 1980-talet och har arbetat på kliniken i Skärblacka sedan 1996. Åsa är klinikens motor som ser till att allt fungerar, att instrumenten är rena och steriliserade, hon bokar in patienter och kan även ge förebyggande tandvård.

  Åsas bästa tips mot karies: det är småätandet som gör frätandet!
 • Maria Nouia
  Tandhygienist
  Maria har arbetat som legitimerad tandhygienist sedan 2011, först på Folktandvården i Gällivare och sedan Folktandvården i Ryd i Linköping.
  Maria har även en undersköterskeutbildning och har arbetat på vårdboende i Linköping. Förutom svenska och engelska kan Maria även tala assyriska.

  Marias bästa tandvårdstips: en ren tand får varken tandlossning eller karies!
/